Pippi Långstrumps kokbok

I vår släpps Pippi Långstrumps kokbok där David Sundin tipsar, funderar och lagar sig igenom allt från pannkakor till krumelurpiller. I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag.

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren – och Pippis största fan – David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan. Smarriga recept av matprofilen Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder och Pippicitat av Astrid Lindgren.

– Jag har gått igenom många Astrid Lindgren-faser i mitt liv, både som ung och som äldre. Och det var i den senaste som jag funderade … är det inte väldigt mycket mat kring Pippi mest hela tiden? Och så började jag skriva ner all mat som dök upp och rätt vad det var så var det en hel kokbok, säger David Sundin.

Beslutet att släppa loss familjefavoriten David Sundin på Pippis matvanor (och att därtill provlaga rätter i Astrid Lindgrens kök på Dalagatan) har kommit till i nära samarbete med Astrid Lindgrens familj.

– En kokbok i Pippi Långstrumps namn behöver förstås en extra klurig, rolig och lekfull medskapare. När David Sundin hörde av sig med idén förstod vi direkt att det skulle bli en perfekt kombo, säger Annika Lindgren, publicist på Astrid Lindgren Aktiebolag och barnbarn till författaren.

Och vem kan motstå att äntligen få veta hur man gör ett krumelurpiller så man slipper bli vuxen? Eller som David Sundin uttrycker det:

”När man blir vuxen förvandlas ens sommarlov till semester. Man slutar hoppa bomben när man ska bada. Man kanske slutar säga rakt ut vad man egentligen tycker. Och man kan till och med förlora förmågan att se att det ligger ett smäktande äventyr framför ens fötter och bara väntar på en. Och så bedrövligt ska väl ingen människa behöva ha det.”

Pippi Långstrumps kokbok släpps i mars 2022.