I vår släpps Pippi Långstrumps kokbok där David Sundin tipsar, funderar och lagar sig igenom allt från pannkakor till krumelurpiller. I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag.

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren – och Pippis största fan – David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan. Smarriga recept av matprofilen Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder och Pippicitat av Astrid Lindgren.

– Jag har gått igenom många Astrid Lindgren-faser i mitt liv, både som ung och som äldre. Och det var i den senaste som jag funderade … är det inte väldigt mycket mat kring Pippi mest hela tiden? Och så började jag skriva ner all mat som dök upp och rätt vad det var så var det en hel kokbok, säger David Sundin.

Beslutet att släppa loss familjefavoriten David Sundin på Pippis matvanor (och att därtill provlaga rätter i Astrid Lindgrens kök på Dalagatan) har kommit till i nära samarbete med Astrid Lindgrens familj.

– En kokbok i Pippi Långstrumps namn behöver förstås en extra klurig, rolig och lekfull medskapare. När David Sundin hörde av sig med idén förstod vi direkt att det skulle bli en perfekt kombo, säger Annika Lindgren, publicist på Astrid Lindgren Aktiebolag och barnbarn till författaren.

Och vem kan motstå att äntligen få veta hur man gör ett krumelurpiller så man slipper bli vuxen? Eller som David Sundin uttrycker det:

”När man blir vuxen förvandlas ens sommarlov till semester. Man slutar hoppa bomben när man ska bada. Man kanske slutar säga rakt ut vad man egentligen tycker. Och man kan till och med förlora förmågan att se att det ligger ett smäktande äventyr framför ens fötter och bara väntar på en. Och så bedrövligt ska väl ingen människa behöva ha det.”

Pippi Långstrumps kokbok släpps i mars 2022. 

spot_img

Läs mer

Göteborg Stadsmuseum blickar tillbaka

Under 1960- och 70-talet tog en banbrytande och radikal scenkonstgeneration plats i rampljuset. De krossade traditioner, utmanade konventioner och förändrade spelreglerna för all framtida...

Richard II och framtiden

Helgen den 9 – 11 oktober är det urpremiär för Richard II och framtiden på Långsjö teater. Den nyskrivna föreställningen av Ulf Peter Hallberg...

Göteborgs Stadsmuseum

Våren bjuder på en rik utställning om modepionjären Augusta Lundin och ett sju meter långt konstverk av Phoebe Boswell. Dessutom flyttar Göteborgs unika musikscen...

Ikoniskt mästerverk av Anders Zorn säljs på Bukowskis – Utrop 5-7...

Låt oss presentera Anders Zorn, Valsen. Under första halvan av 1890-talet verkade Anders Zorn med Paris som huvudsaklig bas. Det var här, i hjärtat av den...

Here not here – immersiv dansupplevelse Göteborgsoperan

I Here not here tar koreografen Maxine Doyle och konstnären Es Devlin operahuset i besittning på helt nya sätt, tillsammans med Göteborgsoperans Danskompani. Publiken färdas genom kulvertar,...

Kungliga Operan förlänger stängning av Operahuset till den 26 mars

Kungliga Operan är fortsatt stängt för publik, men hoppas på möjligheten att öppna Operahuset igen den 27 mars. Datum kan komma att ändras beroende...

Walloways

Jim Holyoak och Matt Shane Pågår till 23 Januari Förra året kom den kanadensiske konstnären Matt Shane till Laholm för att bo och arbeta. Hans...

Tristan och Isolde blir digital

Nu har alla som missade Tristan och Isolde på Folkoperan möjlighet att se den hemma i soffan. Den 27 - 29 november tillgängliggörs den via...