Örebro Teater släpper årets biljetter

Örebro Teater släpper biljetterna till spelåret 2021–2022. I repertoaren ryms stora namn som tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg och två av Europas främsta scenkonstnärer, Nikita Milivojević och Amalia Bennett. Först ut är premiären av Hjalmar Bergmans Chefen fru Ingeborg, 25 september.

Årets program innehåller bland annat en vital klassikertolkning av Hjalmar Bermans Chefen Fru Ingeborg med Ing-Marie Carlsson, en efterlängtad nypremiär av Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? med Katarina Ewerlöf och Jakob Eklund i huvudrollerna, en nyskriven, psykologisk dramakomedi av den tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg och en musikalisk drömresa genom Shakespeares drömvärldar, regisserad av Nikita Milivojević och koreograferad av Amalia Bennet.

– I repertoaren så återfinns psykologiskt djupgående kammarspel, visuellt fantasifulla drömspel och komiskt förhöjda skrattspeglar. Pjäser som alla på ett eller annat sätt skärskådar mänskliga beteenden, drömmar, fördomar och fantasier. En medvetet kontrastrik repertoar där vi via fantasierna får syn på verkligheten och vice versa, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare.

PROGRAMMET I KORTA DRAG:

Chefen Fru Ingeborg av Hjalmar Bergman – Premiär 25 september
En älskad Hjalmar Bergman-klassiker i ny, vital dramatisering av Anders Duus. En rik berättelse präglad av humor, sorg och en knivskarp blick på det mänskliga, full av minnesvärda personporträtt.
Regi: Helena Sandström Cruz
Medverkande: Ing-Marie Carlsson, Anna-Klara Dahlén, Linus Lindman, Othman Othman, Susan Taslimi, Hans Christian Thulin, Ester Uddén

Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? – Nypremiär 20 november
Efterlängtad nypremiär! En av den moderna litteraturens allra största klassiker. Genom våld, förnedring och verbalt sparrande, i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner, undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se de destruktiva mönstren inom oss själva.
Regi: Rikard Lekander.
Medverkande: Jakob Eklund, Katarina Ewerlöf, Hans Christian Thulin, Ester Uddén

Ex – Premiär 22 januari
Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömsaktig spiral av påståenden, avslöjanden och förnedring. Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi av den framstående tyske dramatikern och regissören Marius von Mayenburg.
Medverkande: Emma Broomé, Andreas Kundler, Hanna Lekander
Samproduktion med Riksteatern.

The last dream of William Shakespeare – Premiär 9 april
En resa genom Shakespeares drömvärldar, kryssande från en pjäs till en annan till en tredje. En rikt visuell och musikalisk föreställning som ger liv till mänsklighetens drömvärldar.
Regi: Nikita Milivojević
Koreografi: Amalia Bennett.
Medverkande: Malin Berg, Madeleine Ferraud, Ole Forsberg, Katarina Krogh, Linus Lindman, Wayra Monasterio, Cecilia Nilsson, Othman Othman 

Kung Lear – Premiär 30 oktober (Invigning av Studion)
Shakespeares klassiker Kung Lear inviger vår nya experimentscen Studion. Genom ett undersökande formexperiment med film, ljud och gestaltning får vi reda på vad berättelsen om Kung Lear egentligen handlar om.
Regi och bearbetning: Anna Pettersson
Medverkande: Hanna Lekander

Anna Freud, Djävulsflickan och Jaget – Premiär 26 november
Med humor, lekfullhet och på största allvar berättar vi om psykoanalys, försvarsmekanismer, freudian slips, märkliga drömmar och om hur viktigt det kan vara att få prata med någon som verkligen lyssnar när man har det svårt.
Manus och regi: Josefin Ankarberg
Medverkande: Frida Beckman, Malin Berg, Linus Lindman, Othman Othman