Nyheter på årets julmarknad på Tjolöholm

Fredag 12 november är det premiär för Tjolöholms julmarknad. Mycket är sig likt, men årets julmarknad bjuder också på en rad nyheter.

– Vi har gjort anpassningar för att motverka trängsel och göra julupplevelsen ännu bättre, berättar Emma Fröje, projektledare för julmarknaden. Bland annat har tomtefar flyttat från slottet till Magasinet, där han nu tar emot barnens önskelistor. 

Slottets första våning är som vanligt öppet för alla besökare, men i år utan utställare så det istället är möjligt att njuta av de vackert juldekorerade rummen och granarna. I slottsmatsalen serveras Christmas tea, ett julinspirerat afternoon tea med tre sittningar per dag. Förköp rekommenderas, några sittningar är redan fullbokade, och eventuellt lediga platser kommer att kunna köpas på plats samma dag.

– Den alltid lika populära eldshowen finns på programmet även i år, säger David Dagemark, evenemangschef och programansvarig på julmarknaden. I år är det nya artister och ny placering med mer plats för åskådarna. Vi är också väldigt glada över att kunna erbjuda en familjeföreställning varje dag. Jätten och trollet spelas utanför Manegen och passar både stora och små.

Vill du träffa på herrskapet Dickson, Tjolöholms förste präst eller mjölkpigan har du chans att göra det i julmarknadsvimlet. Varje dag finns det karaktärer ut Tjolöholms historia som hälsar välkomna till godset och handlar på marknaden. 

– I entrén till marknaden ingår även lek i Tjolöholms lekby och julpyssel, fortsätter David Dagemark. Det blir även körkonserter i Slottskyrkan och spelman på området vissa dagar. 

Under hela julsäsongen är godset vackert upplyst för alla besökare. Nytt för i år är att även trädgården mellan slottet och havet är belyst och förhöjer möjligheten att promenera  i trädgårdarna även kvällstid.