Nordstan firar 50 år

Den 23 till 25 september firar Nordstan 50 år. Det blir gratis konserter, aktiviteter och kul barnunderhållning. Jubileet genomsyras av det lokala där Nordstan bjudit in en lång rad Göteborgsartister. Liamoo, Aurelia Day och Triple & Touch med Ntombie Shobede är några av artisterna som kommer uppträda på den stora specialbyggda scenen inne i Nordstan.

Nordstan har funnits i hjärtat av Göteborg sedan invigningen den 28 september 1972. När det byggdes hämtades inspiration från Paris och Milano och till 25-årsjubileét 1997 täcktes Köpmannagatan över så att hela köpcentrumet hamnade under tak. Nu är det dags för 50-årsjubileum där alla är inbjudna för att fira i dagarna tre med lokala artister och musiker.

– Nordstan är hela Göteborgs köpcentrum med ca 30 miljoner besökare per år. Med vårt läge invid centralen och övriga kommunikationer är det nästan inga göteborgare eller turister som missar oss. Vi är så tacksamma över alla besökare och därför känns det så härligt att kunna bjuda in alla till en stor 50-årsfest. Att temat är lokalt är en självklarhet och vi hoppas att många vill komma och fira med oss, säger Helena Lindqvist, VD på Nordstan.

Från fredag till söndag är det späckat schema. På fredag eftermiddag kl 15.00 startar konsertprogrammet från stora scenen som håller på ända fram till 20.00 och på lördag pågår uppträdandena mellan kl 14.00 och 19.00. Programmet spänner från intressanta nya namn till artister som hela Sverige känner till.

–Det är en fantastisk blandning av artister. Extra roligt är det att kunna lyfta fram stigande stjärnor som Lisa Wanloo, Vargtimma och Simon Alexander och ge dem plats på scen för att möta Göteborgspubliken. De kompletterar fint de välkända artisterna som publiken känner igen från melodifestivalen och andra stora sammanhang. Det kommer verkligen att finnas något för alla, säger Helena Lindqvist.

Utöver konserter innehåller jubileumsprogrammet roliga saker att göra för stora och små. Bland annat kommer Mamma Mu och Kråkan på besök under söndagen och lokala idrottsföreningar arrangerar kul utmaningar. Jubileet pågår samtidigt som Bokmässan och därför kommer podden Läsvärld till Nordstan för en liveinspelning.

www.nordstan.se

Föregående artikel
Nästa artikel