Mysig Adventsmarknad i Söderköping med Nisseparad och Skridskobana!

Den 27–28 november är det åter igen dags att förvandla Söderköpings stadskärna till en mysig och innehållsrik första advent fylld av dofter, underhållning, julklapps utbud med en härlig julkänsla där upplevelser för alla åldrar står på programmet. Här får barnen dekorera sin egen pepparkaka, träffa Tomten, sjunga allsång, titta på gycklarna, gå med i årets nyhet Nisseparaden eller varför inte åka skridskor på den nya skridskobanan vid Göta kanal.

Klockan tio på lördagen ringer Söderköpings kyrkklockor in första advent samtidigt som stadskärnans skyltfönster avtäcks och årets Adventsmarknad börjar.


Söderköping välkomnar åter igen alla besökare att ta del av den traditionella Adventsmarknaden sista helgen i november. Hagatorget och Storgatan fylls äntligen upp av julmusik, upplevelser och knallar som bjuder på en genuin marknad där allt från brända mandlar, fårskinn och rökt korv till grankransar och tomtar finns att köpa. Butikerna håller öppet och precis som förr i tiden är det tävling om vem som skyltat bäst i sina fönster.

På scenen blir det uppträdande med finstämd julmusik, lucia, gycklare och julens allsång för såväl barn och vuxna. Även den populära och traditionella hantverksmarknaden på Brunnssalongen är tillbaka där lokala och utsocknes utställare dukar upp sina bord med diverse julpynt och smakrika mandlar!

Förutom att träffa självaste Tomten eller dansa kring granen är vi glada att presentera årets nyhet – Nisseparaden, där såväl gammal som ung är välkommen att delta! Kom som snögubbe, nisse, lucia eller tomte och gå med oss tillsammans med Tomten i spetsen genom stadens upplysta gator. Alla utklädda barn får en godispåse. Missa heller inte den gamla dansbanan vid Göta kanalhamnen som nu förvandlas till skridskobana och det omåttligt populära Tuff-Tuff tåget som intar sin vinterskrud och välkomnar alla som vill åka.

– Adventsmarknaden passar verkligen alla och Söderköping är en perfekt, mysig liten småstad för Adventsmarknad. Här kommer julkänslan till sin rätt bland alla julens dofter, toner och upplevelser. I år är vi glada att kunna bjuda alla våra besökare på nyheter som en skridskobana, Nisseparad och sist men inte minst Sagan om hur Ramunderberget fick sitt namn som väcks till liv med teater i vår fina Kyrka, St: Laurentii Kyrka, säger Helena Bruhn, projektledare för Söderköpings Adventsmarknad.