Melanie Wehbe tillbaka med ny musik – Sugarcoat

Melanie Wehbe överraskar sina fans med nya singeln Sugarcoat, låten skrevs för bara en månad sedan. Sugarcoat är en befriande och lekfull poplåt där Melanie öppnar upp om sitt break-up. Släpps idag, 10 december, via Northbound Stockholm.

-Mitt enda fokus det senaste året har varit att slutföra min debut-EP som kommer ut nästa år, men så kom livet emellan och Sugarcoat skrevs mitt i en hjärtesorg. För att kunna gå vidare och starta nya kapitel i mitt liv måste jag avsluta de gamla först, och det gör jag oftast genom att skriva om det. Så nu släpper jag en låt som bara funnits i en månad, vilket utan tvekan är den snabbaste processen jag varit med om.

Senaste åren har vi fått lära känna Melanie genom releaser så som mäktiga Nothing, flörtiga Shy och Just A Little som hon släppte tillsammans med svenska DJn och producenten Hogland. Nästa år släpper hon sin debut-EP med sex helt nya personliga låtar. Melanie förklarar EPn som en musikalisk resa om att hitta självacceptans, sin inre styrka och att kunna blomma ut som människa.

Vi har tidigare sett henne på omslaget av QX, och hennes musik har spelats på P3, Rix Fm, NRJ och P4. Efter ett liveframträdande i Luleå så skrev Magnus Tosser från Norrbottens-kuriren att hon var en av landets bäst bevarade hemligheter och bästa talanger.

Melanie Wehbe är även en platina-säljande låtskrivare. Hennes katalog inkluderar två ettor på Spotify och fyra radio-ettor. Hon har skrivit två låtar som tog sig hela vägen till Eurovision Song Contest – Move med The Mamas och Love Is Forever med Leonora. Samt två Idol-vinnarlåtar – Rain med Tusse och Treading Water med Chris Kläfford. Nyligen släpptes nyheten att Melanie har ytterligare en låt med i Melodifestivalen 2022, The End med Angelino.