Maritiman öppnar upp med omsorg inför höstlovet

Efter en sommar där fartygen på Packhuskajen ekat tomma på besökare öppnar Maritiman nu upp för höstlovslediga barn. Fartygsmuseet, som vanligtvis är välbesökt under höstlovsveckan, kommer i år ta emot ett begränsat antal barn åt gången.
– Vi vill ge barn möjlighet till aktivitet under lovet och även visa att vi finns kvar. För oss känns det underbart att kunna välkomna våra gäster igen efter att vi fått hålla stängt hela sommaren, säger Emelie Leetmaa, marknadschef på Maritiman. 

Coronapandemin har haft en tydlig påverkan på turistnäringen med inställda shower, stängda anläggningar och publikrestriktioner. Fartygmuseet på Packhuskajen i Göteborg är inget undantag utan har tvingats hålla stängt hela året. En åtgärd som resulterat i att Maritiman har tappat minst 36 000 besökare, vilket motsvarar över 95% i förlorade biljettintäkter. 

Men nu öppnar Maritman för höstlovslediga barn och anordnar under sex tillfällen fördelat på tre dagar, en experimentverkstad för 20 barn åt gången där de både kommer att få titta på – och framförallt själva göra – spännande experiment tillsammans med Maritimans pedagog. Tanken är att det ska bli en rolig och intresseväckande första ingång till naturvetenskap och experiment.
– I år har vi valt att ordna aktiviteter i mindre skala för att undvika trängsel. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla att hålla extra avstånd och stanna hemma vid minsta symptom, säger Emelie.