Marionetteatern till Stora Teatern

Marionetteatern drar upp storleken rejält och bjuder in till en fantasivärld fylld av oväntade bekantskaper. Den 4 juni spelar de på Stora Teatern med sin publik- och kritikerhyllade pjäs ”Ett frö i rymden”.

Scenen fylls av gigantiska maneter, en cykelfisk på hjul, en blixtsnabb ekorre och en ostoppbar maskin. Med nyskriven musik, dockor och färgstark scenografi berättar ”Ett frö i rymden”en saga om klotet, en nutida fabel om människan och hennes relation till den natur som hon är så beroende av. Resultatet är drömlikt och magiskt. 

Föreställningen vänder sig till alla från fem år och rymmer poesi, dramatik och humor. Marionetteatern blandar uttryck, koreografi och spelteknik inspirerad av dock-, mask-, karneval- och gatuteater från hela världen. Pjäsen är skriven av dramatikern Eva Brise tillsammans med Marionetteaterns konstnärliga ledare Helena Nilsson.

”Ett frö i rymden”har tagits ut till två prestigefyllda festivaler och är nu mitt uppe i sin Sverigeturné. Första stoppet var på BIBU festival för barn och unga i Helsingborg tidigare i maj. Näst på tur är gästspel på Stora Teaterns scen den 4 juni. 

www.storateatern.se