Lisa Nilsson på turné i december – bjuder på sånger i vintertid med Mattias Torrell

Känslan för dagen avgör spellistan så ingen kväll blir den andra lik med denna duo. Det bjuds på hits genom tiderna, personliga julfavoriter samt en och annan smäktande evergreen. Nu står det klart att Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell åker på turné i december.

Lisa Nilsson har med sina skivor och konsertturnéer etablerat sig som en av Sveriges största och mest älskade artister och låtskrivare. Hon är en artist i ständig utveckling och förändring som aldrig låtit något annat än kärleken till musiken och scenkonsten styra.

Mattias Torell är en mångfacetterad gitarrist som funnits vid Lisa Nilssons sida i närmare 30 år. Deras samarbete inleddes när han gjorde avtryck på inspelningen av Himlen runt hörnet. Han medverkade därefter på flera skivor och blev över tid den musiker som Lisa Nilsson spelat med allra mest.

Både Lisa och Mattias har en tidlös bredd och delar kärleken till soulmusik, brasilianska rytmer och jazzen. Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop och berättandet och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans. Lisa och Mattias har turnerat ihop med olika band och orkestrar sedan 1992 och nu är det äntligen dags igen. Det blir en intim afton i vintertid – med sväng!

Turnéplan

11 december, Helsingborg, Helsingborgs Konserthus

12 december, Växjö, Växjö Konserthus

17 december, Västerås, Västerås Konserthus

18 december, Halmstad, Halmstads Teater

19 december, Kalmar, Kalmarsalen

20 december, Gävle, Gävle Konserthus

21 december, Örebro, Örebro Konserthus