Land i sikte på Vara Konserthus

Zillah & Totte och föreställningen Land i sikte under årets första Familjelördag på Vara Konserthus. En gungande färd på havet, populära Zillah & Totte och skojiga aktiviteter. När Vara Konserthus öppnar dörrarna till årets första Familjelördag 22 januari finns något för både stora och små barn.

Zillah är buktalare och röstskådespelare och har haft dockan Totte sen barnsben. Hon gör den lilla chimpansdockan både levande och mänsklig och har blivit barnens favorit sedan genomslaget i TV4:s Talang 2007. Zillah har även, som första svensk, haft ett eget program på populära barnkanalen Nickelodeon och gjort sig ett stort namn på YouTube och TikTok. Under Familjelördagen bjuder hon tillsammans med Totte på humor och sång i ett högt tempo som roar alla. Föreställningen är rekommenderad från 4 år.

För de minsta barnen, från 2 år och uppåt, spelas Land i sikte – ett musikaliskt äventyr på de sju haven. Molly och Jack tar med publiken ut på ett tokroligt äventyr där allt kan hända. De har hittat en karta med ett kryss på och bestämmer sig för att åka mot det. Det blir en spännande tur på gungande vatten för de allra minsta. Föreställningen ges två gånger under dagen och är rekommenderad från 2 år.

Runt om i huset anordnas även andra aktiviteter för hela familjen. Självklart med hänsyn till rådande restriktioner.
– Som vanligt på Familjelördag kommer det att vara pyssel, tipspromenad och lunch men vi har spridit ut det mer i huset och anpassat aktiviteterna så att man lätt kan hålla avstånd. Det är även en begränsad publik och det kommer att vara gott om plats mellan sällskapen, säger Helena Helén, producent på Vara Konserthus.

22 januari blir startskottet för vårens Familjelördagar som återvänder 19 mars då Teater Fenix kommer och spelar föreställningen I väntan på tåget. Dessutom blir det cirkus med Gaston och Caligari. 23 april kan de minsta barnen njuta av en dans- och musikföreställning som heter Bludderblad och Pappa Kapsyl spelar ”dinosaurierock”.