Karl Frid & Mapei bakom musiken till storfilmen Pleasure

I samband med premiären av storfilmen Pleasure släpps soundtracket till filmen som är skapat av musikern, kompositören, arrangören och producenten Karl Frid.

Till sin hjälp har han rapparen och artisten Mapei, svenska opera-sopranen Caroline Gentele samt producenten Ludvig Klint som samtliga bidragit till filmens ljudbild. Filmen handlar om en svensk porrfilmskådespelerska som navigerar den tuffa branschen i Los Angeles. I nära samarbete med författaren och regissören Ninja Thyberg har Frid komponerat ett musikaliskt landskap som pendlar mellan sakral opera och hardcore hip-hop, en dikotomi som reflekterar konflikten i huvudpersonens resa. Resultatet är en samling av 16-spår som skapar ett unikt musikaliskt universum som verkligen passar den historia som berättas.

Om musiken säger kompositören Karl Frid -När jag såg en tidig klippning av Pleasure, visste jag att jag var tvungen att skriva musiken. Med det kvinnliga perspektivet på̊ arbetsförhållandena som råder inom denna bransch som ingen vill tala om, än mindre erkänna att den ens existerar, är filmen lika befriande uppriktig och ärlig som provocerande. Målsättningen var att skapa ett musikaliskt universum som inte var dömande eller alltför avslöjande, en process som gjordes i nära samarbete med regissören Ninja Thyberg. Blandningen av sakral opera framförd av Caroline Gentele, och de tunga, råa hiphop-beatsen med geniala Mapei, skapade ett intressant möte – den av huvudpersonens uppfattning om sig själv i kontrast till hur män och samhället ser henne. Skapandet av filmen och dess musik har varit en lång process och jag är mycket glad över att äntligen kunna dela denna musik med alla andra.