Jazz med svenska tongångar

Sångerskan och harpisten Margareta Bengtson gästar Musikaliska den 23 oktober under Stockholm Jazz Festival. Kontrabasisten Josef Karnebäck och Margareta Bengtson ger ett program med pianotrio och Blåsarsymfonikerna där jazz, folkvisa och nutida tongångar sömlöst går i varandra._

-Vi kommer bland annat att spela musik från mitt album Momentum, nu i arrangemang av Ann-Sofi Söderqvist. Dessutom spelar vi några av Margareta Bengtsons låtar och välkända folkmelodier. Det blir en fartfylld orkesterkonsert med vacker musik. Ett program med pianotrio, sång, harpa och Blåsarsymfonikerna, säger Josef Karnebäck.

Tonsättaren och musikern, Ann-Sofi Söderqvist porträtteras i verket Trumpet Stories som är ett beställningsverk som uruppfördes i samband med Trumpetfrossan 2010 och musiken av Josef har fått sin skräddarsydda kostym till denna konsert. Klassikern Caravan av jazzgiganten Duke Ellington görs i arrangemang av Sébastièn Dubé. Dessutom den vackra folkvisan Allt under himmelens fäste och klassikern Horgalåten som övergår i Margaretas egen komposition, Doodle-låten, som börjar minimalistiskt med kontrabas och harpa och som utvecklar sig till ett jazzigt groove med hela orkestern.