Högaktuella rapparen Aminé kommer till Sverige nästa höst!

Som 21-åring slog den amerikanska rapparen Aminé igenom med superhiten Caroline och han har sedan dess fortsatt att växa. 2017 släpptes hans debutalbum Good For You och nu är han högaktuell med TWOPOINTFIVE som släpptes för bara några veckor sedan. Nästa år kommer han till Sverige för att spela på Fållan i Stockholm den 4 oktober!

Under sin karriär har Aminé hunnit släppa flera skivor, bland annat ONEPOINTFIVE från 2018 där vi hittar hitlåtar som REEL IT IN och SHINE. I slutet av oktober i år släppte Portland-rapparen singeln Charmander och knappt två veckor efter släpptes TWOPOINTFIVE.

Kritikerrosade debutalbumet Good For You från 2017 mottog hyllningar av såväl lyssnare som kritiker, bland annat var The New York Times, XXL, Complex och flera andra positiva till släppet. Aminé fortsatte sedan att leverera med skivan Limbo som blev hans debut på Billboards Top Hip Hop Albums-lista med en topp 10 placering. På albumet gästar bland annat Young Thug, Summer Walker och Vince Staples.

Mellan explosiva framträdanden på Coachella och Lollapalooza, plus ett framträdande på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, har Aminé befäst sig som en naturkraft. Hans samarbete med Disclosure och rapparen Slowthai på My High nominerades till en Grammy i kategorin Best Dance Recording. Samarbetet gav rapparen ytterligare intresse av att utforska kombinationen av dans- och hiphopmusik och när live återvänder så är han mer än redo att fylla dansgolven med genre-blandad musik.