Glädje läker – galakväll för barn och unga som kämpar på Drottning Silvias barnsjukhus

Den 12 maj blir det glittrande gala med högklassiga artister, orkester, kör och dansare på GöteborgsOperan. Intäkterna går till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus, för att skapa glädje bland barn och unga på Sveriges största barnsjukhus.

Glädje läker är ett unikt samarbete mellan GöteborgsOperan och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Galan som ursprungligen var planerad till nyinvigningen av barnsjukhuset i fjol, blir en hejdundrande kavalkad av sång, musik och dans. Vid sidan om GöteborgsOperans Orkester under ledning av Patrik Ringborg, solister, körer och danskompani, utlovas en rad namnkunniga gästartister.

– Denna kväll kommer vara med och bidra till något så viktigt, vårt arbete att skapa glädje för barnen och deras familjer som kämpar i sin vardag. Vi är oerhört tacksamma att få göra detta tillsammans med GöteborgsOperan, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Intäkterna från kvällen går till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus, vars arbete kommer att belysas på olika sätt under kvällen. När barn och unga drabbas av sjukdom behövs miljöer, upplevelser och aktiviteter som uppmuntrar till lek och skratt. Därför samlar stiftelsen in medel till insatser som kompletterar sjukhusets ordinarie vård. Musikstudio, sjukhusclowner, akvarier, syskonstödjare och läkande trädgårdar är några exempel.

– Detta är ett samarbete som hamnar väldigt nära hjärtat, vi vet alla hur viktigt det är för sjuka barn att för en stund få leka, släppa allvaret, helt enkelt bara få vara barn. För oss på GöteborgsOperan är det en ära att få bidra med det vi är bäst på: att ge stora upplevelser till vår publik. Vi hoppas såklart på utsålt och en gemensam kväll där alla som köpt biljetter känner att de är med och bidrar till något ovanligt värdefullt, säger GöteborgsOperans vd Christina Björklund.

Information om medverkande gästartister och biljettsläpp presenteras längre fram på opera.se.