Eva Dahlgren intar Göta Lejon med “En blekt blondins hjärta”

Det prisbelönta albumet “En blekt blondins hjärta” fyller 30 år och firas med en nyutgåva om 500 exemplar på vinyl. Idag står det även klart att Eva Dahlgren den 14 februari 2022 intar Göta Lejon för att framföra hela albumet live.

Den 12 september 1991 släppte Eva Dahlgren sitt sjunde album – ett hyllat, prisbelönat och historieskrivande mästerverk som gjort ett djupt avtryck i svensk musiksjäl. Ett album som ständigt fått nya lyssnare och håller sig ohotad kvar som en av de stora svenska klassikerna.

Efter 30 år i skivhyllan står det nu klart att Eva Dahlgren tillsammans med sitt band kommer framföra hela ”En blekt blondins hjärta” på Göta Lejons scen.

– Jag ska göra något som jag aldrig gjort förut. Jag ska spela Blondinen live från början till slut. Från ”Jag är gud” till ”Drömmarna och muren” – tillsammans med mitt band ska jag försöka återskapa soundet och känslan. Det kommer att bli så fint, jag vet det, det känns som om hon håller mig i handen.


Biljetter släpps måndagen den 13 september på blixten.se.