Emilio Ingrosso 55 år presenterar nu för första gången sin egenskapade musik för den breda massan.

“Jag har sedan barnsben i Tensta haft den här besattheten av att skapa nästan filmisk musik”,  säger Ingrosso.

SENSI är ett symfoniskt verk på 7,5 minuter och början på en ny musikalisk resa som kommer följas av fler verk inom denna genre.
“Varje komposition har ett tema och en självklar förhoppning i att beröra lyssnaren med livets anslag i varje musikalisk frasering”,  menar kompositören.

Ingrosso fortsätter, ”Jag har kämpat så länge för detta och det känns nu angeläget att våga gå för min stora dröm. Förutom mina barn och min familj så har min musik alltid varit och är min största passion. Jag är så stolt att jag äntligen tagit steget att satsa och är så oerhört glad för all den respons jag hittills fått”

Vid sidan om mitt intresse för dans, mat och inredning har jag alltid haft en förkärlek till denna musikaliska genre. Genom hela mitt liv har jag komponerat låtar men aldrig riktigt haft vare sig självförtroende eller självkänsla att släppa något ordentligt offentligt. Men i takt med tiden, bortom jante och med massor av support från min familj känner jag att det är nu eller aldrig”,  säger Emilio Ingrosso.

”Jag anser att man skall känna musik, inte bara lyssna. Och jag har alltid inspirerats av filmmusik. Självklart kan jag inte låta bli att nämna tex Ennio Morricone. Jag har alltid drömt om att göra orkestrerad symfonisk musik där varje ton har en mening och där varje tangentslag blir starkare än ett hjärtslag.” 

spot_img

Läs mer

Kungliga Operan förlänger stängning av Operahuset till den 26 mars

Kungliga Operan är fortsatt stängt för publik, men hoppas på möjligheten att öppna Operahuset igen den 27 mars. Datum kan komma att ändras beroende...

​50 år i kulturföremålens tjänst

Världskulturmuseerna, Riksantikvarieämbetet och Svenska Unescorådet bjuder in till digitalt seminarium med anledning av 50-årsjubileet för Unescos konvention mot illegal handel med kulturföremål. 14 november kl...

Fjällkalaset firar 10 år!

I början av februari flyttar Mix Megapol sändningarna till Lindvallen i Sälen. För tionde gången äger Mix Megapols Fjällkalas rum och det ska förstås...

 Ullevi utlovar REKORDSOMMAR

Tretton spelningar med både lokala artister och internationella världsartister. 2022 blir Ullevis mest konsertintensiva sommar hittills. Helt unikt och dessutom ett prydligt arenarekord. Arenan är...

Dynamisk utveckling i Värmland

Visit Värmland ska tillsammans med Värmlands hembygdsföreningar samverka för att attrahera nya målgrupper, locka fler besökare och skapa konkurrenskraftiga affärsmöjligheter. Målet med samarbetet är...
Marie Fredriksson - Sverigemagasinet - Kulturnytt

Postum singel från Marie Fredriksson – ‘Sea of Love’ en hyllning...

Den 9 december har ett år passerat sedan artisten och låtskrivaren Marie Fredriksson gick bort. På årsdagen släpps singeln ‘Sea of Love’ på familjens...

BookBeat släpper exklusiv ljudbok tillsammans med Therése Lindgren

BookBeat har sedan sin lansering för sex år sedan samarbetat med en del av Sveriges största influencers och podcasts. Nu tar ljudbokstjänsten nästa steg...

Om tillhörighet, utanförskap, natur, flock och makt i Jesper Thours masterutställning

Välkommen på vernissage torsdag 10 december kl 15–21 på Galleri Konstfack I, Tellusgången 16, Telefonplan Jag tänker på dom gångerna jag inte förstått mitt sammanhang och dom...