Emilio Ingrosso 55 år presenterar nu för första gången sin egenskapade musik för den breda massan.

“Jag har sedan barnsben i Tensta haft den här besattheten av att skapa nästan filmisk musik”,  säger Ingrosso.

SENSI är ett symfoniskt verk på 7,5 minuter och början på en ny musikalisk resa som kommer följas av fler verk inom denna genre.
“Varje komposition har ett tema och en självklar förhoppning i att beröra lyssnaren med livets anslag i varje musikalisk frasering”,  menar kompositören.

Ingrosso fortsätter, ”Jag har kämpat så länge för detta och det känns nu angeläget att våga gå för min stora dröm. Förutom mina barn och min familj så har min musik alltid varit och är min största passion. Jag är så stolt att jag äntligen tagit steget att satsa och är så oerhört glad för all den respons jag hittills fått”

Vid sidan om mitt intresse för dans, mat och inredning har jag alltid haft en förkärlek till denna musikaliska genre. Genom hela mitt liv har jag komponerat låtar men aldrig riktigt haft vare sig självförtroende eller självkänsla att släppa något ordentligt offentligt. Men i takt med tiden, bortom jante och med massor av support från min familj känner jag att det är nu eller aldrig”,  säger Emilio Ingrosso.

”Jag anser att man skall känna musik, inte bara lyssna. Och jag har alltid inspirerats av filmmusik. Självklart kan jag inte låta bli att nämna tex Ennio Morricone. Jag har alltid drömt om att göra orkestrerad symfonisk musik där varje ton har en mening och där varje tangentslag blir starkare än ett hjärtslag.” 

spot_img

Läs mer

René Magritte

Nordiska Akvarellmuseet visar en unik separatutställning med den belgiska surrealisten René Magritte. Genom teckningar och gouacher får vi följa hur konstnären närmade sig välbekanta...

Teatermagi, ett krossat hjärta och eldiga samarbeten på Unga Klara

En storslagen teaterfest genom världsrymdens svärta och ljus, taktila upplevelser för de allra minsta med Kungliga Operan. En eldig samproduktion med Teaterhögskolan i Malmö...

Fartfylld show för hela familjen med Pappa Kapsyl

Med en kavalkad av sina mest populära dinosaurielåtar bjuder Pappa Kapsyl på en fartfylld show för hela familjen. Den 16 januari gästar han Stora Teatern...
Eva Dahlberg och husbandet

Fyra konserter från Ängelholm

Musikarrangemanget Njutbart visas på webben. Årets Njutbart bjuder på en blandning av lokala band och nationella stjärnor. Medverkar gör bland andra artister som Ebbot...

Van Gogh Alive till Uppsala

Gör er redo. Över 3000 inspirerande bilder som förvandlar väggar, golv och tak till ett konstverk är det besökare får uppleva när multimediautställningen Van Gogh...

Under vinterns kallaste och mörkaste månader sprider Wermland Opera sång och...

Operasolister, musikalartister och orkester skickar här värmande vinterhälsningar till sin publik. Följ med på en svängig slädfärd i sällskap med musikalartisterna Pia Ternström och...

Mod, kärlek och kampen för det goda

Foto Malin Arnesson Text: Redaktionen Säsongens familjeföreställning på Helsingborgs Stadsteater är en visuellt vacker och sagolik historia färgad av både bråddjupt mörker och glimrande hopp. Den...

Åke Ericsons Non Grata gästar Sundsvalls museum

Aktuella tillfälliga och fasta utställningarFörutom tillfälliga utställningar finns även åtta fasta eller delvis fasta utställningar att ta del av på Sundsvalls museum. Alltid fri...