Electronic-pionjärerna Tangerine Dream kommer till Sverige i maj

De tyska ambient electronic-pionjärerna Tangerine Dream återvänder till Sverige i vår för två konserter! Den 15 maj besöker de Pustervik i Göteborg och den 17 maj kommer de till Malmö för en konsert på KB.

Tangerine Dream, sjufaldigt Grammynominerade, är ett unikt fenomen, när de bara använder avancerad modern teknik, men samtidigt omgivna av en stark rock’n’roll-identitet. Tillsammans med Kraftwerk var bandet pionjärer inom genren när deras musik började ges ut under 70-talet och musikindustrin revolutionerades.

Bandets skapare och tillika mastermind Edgar Froese gick bort i början av 2015. Dock hade han redan lagt grunden för en ny vision och version av Tangerine Dream, och nu leds bandet av långtida medlemmen Thorsten Quenschning tillsammans med Ulrich Schnauss och Hoshiko Yamane.

The Tangerine Dream Sound är svårt att kopiera. Det är något med hur alla musikaliska lager struktureras och slutligen limmas ihop till en obeskrivlig musikalisk upplevelse. En originalitet som måste erfaras!

Biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.

Datum:

15/5/2022 – Göteborg, Pustervik
17/5/2022 – Malmö, KB