DreamHack Winter tillbaka i Jönköping i november 2021

Det blir ”back to the roots” för världens största datorfestival när DreamHack äntligen är tillbaka på Elmia i Jönköping. ”100 % LAN, inga konstigheter” kommer innebära fullt fokus på LAN-partyt, men festivalen kommer även kryddas med aktiviteter, utställare och en stor scen.

Glada nyheter för evenemangsstaden Jönköping! Nu står det klart att DreamHack åter kommer hållas på Elmia i Jönköping. Efter tre uppskjutna festivaler de senaste två åren är det med glädje staden välkomnar DreamHack Winter tillbaka till Jönköping den 25-28 november.

Årets upplaga av DreamHack Winter kommer dock bli i en annan tappning då det självklart är av största vikt att genomföra ett säkert evenemang för både besökare och för dem som jobbar med festivalen. I år blir det fokus på LAN-partyt, det är alltså tillbaka till rötterna för DreamHack. För det var ju just med ett litet LAN-party några vänner emellan som allting startade för mer än 25 år sedan.

Till vinterfestivalen 2021 kommer det endast erbjudas renodlade LAN-biljetter även om festivalen kommer innehålla några välbekanta element så som utställare, en stor scen och andra aktiviteter i LAN-lokalen. För att göra evenemanget ännu säkrare kommer det krävas att besökare som är 16 år eller äldre har tagit två vaccindoser och för de som är yngre än 16 år kommer det krävas ett negativt antigentest som görs på plats.

– Vi är så glada att få välkomna DreamHack tillbaka till Jönköping nu i november. Vi vet hur många som har saknat festivalen och traditionen med att åka till Jönköping för att gå på DreamHack. Även om det blir ett annorlunda upplägg i årets upplaga av DreamHack Winter så är det fantastiskt kul att vi äntligen kan ha ett fysiskt evenemang där besökare får uppleva gemenskap och för Jönköping som evenemangsstad är det såklart betydelsefullt att ett evenemang som DreamHack blir av, säger Martina Bohl, projektledare City of DreamHack, Destination Jönköping.