Välkommen att besöka oss i sommar med förbokad, kostnadsfri biljett! Hälsa på våra dinosaurier och spana in de flygande semesterfirarna i Odla staden. Missa inte heller att åter uppleva den stora känslan på Cosmonova från 28 juni!

Sommarens utomhusnyhet är vår AR-upplevelse Mysteriet i parken. Häng med på äventyr tillsammans med räven alldeles när det passar dig – premiär 30 juni. Välkomna!

Välkommen till museet i sommar
Välkommen att besöka oss med förbokad, kostnadsfri biljett! Återse Tyrannosaurus rex och hör vargarna yla. Upplev känslan på Cosmonova och testa vår spännande AR-nyhet Mysteriet i parken! Vi har öppet med omsorg om dig och vår personal med noggranna smittskyddsåtgärder.

Vi har öppet måndag-söndag kl. 10-17 från 28 juni till 22 augusti.
Ditt besök bokar du på www.nrm.se.

Sommarens stora utomhusnyhet – Mysteriet i parken
Premiär 30 juni! Ett djur har oväntat rymt från museet och rör sig nu fritt i omgivningarna! Vad är det för ett mystiskt djur? Tillsammans med räven får du spana runt i vår gröna park, Vegaplatsen. Hitta djuren i parken och svara på deras frågor så har du chans att få se det hemliga djuret!

Mysteriet i parken är en spännande AR-upplevelse där du behöver en smartphone. Det kräver ingen biljett, välkommen när du vill! Ett tips – ta gärna med en picknick-korg och njut av omgivningarna. Lycka till!

Biljettsläpp 17 juni! Upplev känslan på Cosmonova
Välkomna tillbaka till Cosmonova från 28 juni! Upplev känslan att vara mitt i äventyret, omsluten av film i vår rymliga salong. Se filmerna Superpower Dogs, Oceans och Sköldpaddans resa.

Vi öppnar med omsorg och begränsningar för allas trygghet.

Biljetterna till Cosmonova kostar 80 kronor för barn och 130 kronor för vuxen. OBS! Biljetterna förköps endast på vår webbplats och då ingår även museibiljett. På vår www.nrm.se kan du även läsa om våra försiktighetsåtgärder.

Hälsa på våra bin i Odla staden
Välkommen ut i grönskan! I Odla staden hittar du många smarta exempel på hur du kan gynna biologisk mångfald. Se insekterna checka in på hotell eller spana in vår nyanlagda bi-beach. Se hur en mulmholk och död ved kan bli till fina boplatser.

Passa på att uppleva naturen med alla sinnen och inspireras till egen odling bland alla våra spännande växter. Till Odla staden behöver du en museibiljett. Välkommen!

Tillfällig utställning: The Thin Line – Björn Persson
The Thin Line är en tankeväckande betraktelse över en storslagen och vacker djurvärld som befinner sig i en tunn skiljelinje mellan överlevnad och utrotning. Utställningen visar Afrikas vilda djur, vilka har funnits på vår planet i över 50 miljoner år, och som nu hotas av människan och vår påverkan.

Konstfotografen Björn Persson vill med sina fotografier dramatisera den storslagna skönhet djuren inbegriper och därigenom mana till förändring och engagemang.

Utställningen är ett samarbete med Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Datum: utställningen visas till och med 12 december 2021.

Välkommen till museibutiken
I vår somriga butik hittar du ett brett utbud för aktivitet både inomhus och utomhus. Botanisera bland spel, pyssel och böcker till smycken, mjuka djur och inredning – allt i naturtema. Vi har öppet 10-17 och kan även besökas utan museibiljett (kontakta då personalen).

Upplev våra permanenta utställningar
Museets utställningar är redo att utforskas! Här kan du se dinosaurier, djur och växter från hela världen, fossil, följa människans evolution och mycket mer.

Samtliga utställningar:
Den mänskliga resan, En souvenir för livet, Fossil och evolution, Livets mångfald, Polartrakterna, Uppdrag: KLIMAT och Natur i Sverige.

Djuret människan, Expeditioner, Liv i vatten och Skatter från jordens inre är stängda tillsvidare.

För att besöka museet behöver du en förbokad biljett, boka på: www.nrm.se

Försiktighetsåtgärder i besöksmiljön
Vi tar emot ett begränsat antal personer varje dag – för att besöka museet krävs en bokad biljett. Vi utför extra rengöring av utsatta ytor, stationer med handsprit finns utplacerade och uppmärkning för att lättare hålla avstånd där köer kan uppstå. Alla som besöker oss uppmanas att hålla avstånd till varandra.

Vi väljer också att stänga flera interaktiva stationer i utställningarna. Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs.

Läs mer här: http://www.nrm.se/covid19

Besök museet hemifrån
Välkommen in och ta del av museet i en virtuell miljö, nästan som om du vore här. Du kan vandra runt bland merparten av utställningarna med hjälp av piltangenter, mus eller pekfingret. Zooma, scrolla, upptäck!

På vägen får du ta del av spännande berättelser om 10 utvalda föremål i museet. Upptäck nya föremål och historier i vårt digitala museum och bli inspirerad på din upptäcktsfärd.

Upplev museet hittar du här: upplevmuseet.nrm.se

Mera spännande
På det digitala museet finns alltid något intressant att upptäcka. Botanisera bland roligt och pedagogiskt material på vår sida Möt oss online. Där kan du lära känna forskare, testa dina kunskaper i quiz och lära nytt. Välkommen in till www.nrm.se/besokmuseet/motossonline

För ytterligare information och bilder, kontakta
Caroline Forsström, marknadsassistent
Telefon: 08-519 51 92/ 0734-175680
E-post: caroline.forsstrom@nrm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Fakta om Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet och Sveriges största museum. Vi vill öka kunskapen om naturen och inspirera till ansvar för vår värld. Det är därför vi forskar och sprider kunskap och upplevelser. När det leder till fascination och livslångt engagemang har vi lyckats.

De naturhistoriska samlingarna innehåller fler än 10 miljoner växter, djur, svampar, miljöprover, mineral och fossil. Samlingarna är grunden för forskning och utställningar där vår ambition är att vara av världsklass. För besökarna finns elva permanenta utställningar och kupolbiografen Cosmonova som visar filmer i världens största filmformat, IMAX.

spot_img

Läs mer

Världsviolinisten Elina Vähälä

När Nordiska Kammarorkestern välkomnar publiken till en ny säsong görs det tillsammans med världsviolinisten Elina Vähälä och Brahms violinkonsert. Blott 12 år gammal debuterade...

Digitopia sätter fokus på framtidens ödesfrågor

Nu tas första spadtaget för Digitopia – en ny utställning om artificiell intelligens, digitalisering och robotisering som öppnar på Arbetets museum i slutet av...

SINGEL & VIDEO. ​Texas och Wu-Tang Clan återförenas – släpper singeln...

I år kommer julen tidigt för alla Texas-fans då de idag släpper nya singeln “Hi” tillsammans med sina goda vänner Wu-Tang Clan. Samtidigt kommer en video,...

Dramaten Play

På Dramaten Play finns nu ett trettiotal produktioner som kan ses kostnadsfritt, bland annat Bortbytingen, Utvandrarna, Liv Strömquist tänker på dig och Furstinnan av Amalfi. Idag inleds Lessingtage 2021...

En Brittisk skandal på SVT Play

Den 15 januari har nyproducerade En Brittisk skandal premiär på SVT Play, ett BBC drama i tre delar. Dramat baseras på 1963 års skilsmässotragedi...

Hardcore med Tove

Tove släpper dramatiska singeln Hardcore och releasedatum för kommande albumet. Nyligen hemkommen från en lyckad USA-turné med engelska världsartisten MARINA, fortsätter nu Tove Styrke...

Mossagårdsfestivalen corona-anpassar

Ett brett och lockande program kommer att ta plats under Mossagårdsfestivalen i gårdens - av hampa - restaurerade lada mellan den 28-30 augusti. Precis...

Hela Sveriges favorit – Sean Banan tillbaka med ny musik

Sean Banan är komikern och mångsysslaren som blev känd för hela svenska folket i och med sitt deltagande i Melodifestivalen.  Med sin ”prutthumor” och sina...