Carpenter Brut till Sverige med The leather terror tour 2022

Mycket har hänt sedan franska Carpenter Brut släppte sitt hyllade debutalbum Trilogy 2015 och snabbt blev ett stjärnskott inom synthwave-scenen. Mystiken kring Franck Hueso, som ligger bakom Carpenter Brut, och hans ovanliga liveshower och historier gör fans över hela världen nyfikna på att veta mer. Fyra år har gått sedan hans turné Leather Patrol Tour och 2022 ger han sig ut på vägarna igen med den andra delen av hans andra trilogi The Leather Terror Tour. Den 22 oktober 2022 kommer han till Fållan i Stockholm!

Leather Terror är fortsättningen på Leather Teeth från 2018. Leather Teeth är soundtracket till en fiktiv film som skapats av Carpenter Brut och som berättar historien om blyga tonåringen Bret Halford som kommer att göra allt han kan för att vinna över tjejen han tycker om. Han ansluter därför som sångare i ett av de mest omtalade banden i mitten av 80-talets glam-metal, Leather Patrol. Uppföljaren, Leather Terror, väntas släppas i början av 2022.

Leather Terror, skriven och komponerad av Carpenter Brut, tar en ny vändning i den här delen av trilogin när Bret Halford blir en blodtörstig seriemördare. Genom att dra nytta av sina turnéer med sitt band, Leather Patrol, jagar han alla de som mobbade honom under tonåren och söker hämnd. Det här är kärnan av skrivandet för detta andra kapitel med titeln Leather Terror.

Med killer riffs och metalliska trummor uttrycker Carpenter Brut tydligt sin kärlek till 80-talets strash metal medan sången tar allt en viktigare roll i kompositionerna. Den nya showen kommer att vara lika kraftfull som catchy, kombinationen av de båda leder till musik som är mer elektrifierande än någonsin.

Datum 2022
22 oktober – Fållan, Stockholm