Carmen Recycled – färgstark föreställning på Musikaliska

Fredag 26 november spelas Carmen Recycled på Musikaliska. Bizets opera kokas ner till en timme och Carmenberättelsen omtolkas och återerövras.

Carmen Recycled är en återvunnen Carmenföreställning. Det är en multisensorisk upplevelse som kokar ner Merimées och Bizets kända opera Carmen till en timmes lång upplevelse om makt, kärlek och om att äga rätten till sin egen berättelse. På scenen möter vi fyra personer, skolade i flamencodans, träblåsinstrument, gitarr och sång. De är alla Carmen.

Återvinning (recycling på engelska) handlar om att använda något som är utdömt som oanvändbart, på nya sätt. Det kan vara ett klädesplagg eller det kan vara könsroller. I det här fallet återvinns berättelsen om Carmen. Kvinnoförtryck körs i avfallskvarnen. Livet, lusten och friheten återerövras. Föreställningen innehåller både välbekanta melodier från Bizets originalkompositioner och traditionell flamenco samt mer därtill. Det är en färgstark produktion som lutar sig mot klimataktivisten och modedesignern Vivenne Westwoods berömda ord When in doubt, overdress!

Föreställningen skapades som årets dansproduktion på Scenkonst Sörmland 2021.

Ges i arrangemang av Länsmusiken i Stockholm i samarbete med FlamencoFredag.