Bobhundmusikalen kommer till Göteborg och Stora Teatern

Under de 30 år som gått sedan bandet bildades har bob hund gång på gång utnämnts till Sveriges bästa liveband. Deras gästspel på Malmö Opera slutade med att bandet dog på scen. Nu återuppstår de som spöken i en musikal. Bobhundmusikal – för folk med tinnitus i hjärtat spelas på Stora Teatern 18–21 november.

BOBHUNDMUSIKAL handlar om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra. Eller sig själv. Det här är också en hyllning till misslyckandet, en tidsresa där inget egentligen förändras.

I handlingens centrum står popgruppen bob katt. Efter ett förödande gräl vaknar några spöklika figurer till liv. Det är bob hund som går igen och med musikens hjälp tar sig de sig tillbaka i tiden för att försöka förhindra katastrofen som hotar att splittra bob katt för alltid.

Tillsammans med fem skådespelare fyller bob hund Storans scen i en berättelse om vänskap och framgång, om en önskan att kontrollera det okontrollerbara. De spelar nyskriven musik för ditt hjärta och gammal musik för din hjärna.

-Att vi har hållit på så här länge beror på att vi vågar prova olika saker. Jag trodde aldrig i mitt liv att vi skulle stå på en teaterscen och leverera teatertexter. Man måste helt enkelt skaka liv i sig själv, chocka sig själv och så får publiken följa med på resan., säger Mats Hellquist från bob hund. 

Bobhundmusikal regisseras och koreograferas av Helsingborgs stadsteaters chef Kajsa Giertz.