Willkommen, bienvenue, welcome – till Berlin 1930!

Stora shownummer, känd musik och en gripande berättelse. Nattklubbsstjärnan Sally Bowles och hennes gäng välkomnar dig till en av säsongens häftigaste upplevelser.

Den som en gång vågat sig in på Kit Kat Club vill stanna för alltid. Här finns plats för alla. Under konferencierens vakande öga är nattklubben en fristad där de nöjeslystna lever ut sina drömmar. Musikalen kretsar kring Sally Bowles, nattklubbens stjärna, och Clifford Bradshaw, en ung amerikan med författardrömmar som dras med i utsvävningarna. Allt känns möjligt, allt är tillåtet. Men lyckan är bräcklig. Nazismen växer sig starkare. Det fria livets undergång närmar sig.

Cabaret är fylld av flärd och sensualism, svärta och förtvivlan. Göteborgsoperans nya uppsättning är en hyllning till epoken som originalet utspelar sig i: Berlin under den bräckliga demokratin kring 1930. Stora shownummer och medryckande musik förenas med en politisk berättelse med gripande människoöden, mitt i en färgstark dygnet runt-stad där livet ständigt pågår.

Cabaret hade urpremiär på Broadway i New York 1966 och är en av världens mest spelade musikaler.Ursprungligen producerad och regisserad för New York-scenen av Harold Prince. Teaterförlag: Nordiska ApS – Köpenhamn.

Sally Bowles

Kerstin Hilldén spelar Sally nattklubbstjärnan, hon är musikalartist och uppvuxen i Göteborg. Redan som barn medverkade hon i ”Evita” på GöteborgsOperan. Sedan dess har hon utbildat sig vid Balettakademien i Göteborg och Royal Academy of Music i London. Efter examen har hon medverkat i en rad uppsättningar i London och i Sverige, så som i ”A Talent to Amuse” på St. James Theatre och ”Curtain Up!” på Prince of Wales Theatre i London. På Malmö Opera har hon gjort rollen som syster Sophia i ”Sound of Music”, samt några föreställningar i huvudrollen Maria. Hon har även gjort inhopp som Fröken Honey i ”Matilda”, som Belle i ”Skönheten och Odjure”t, Chava i musikalklassikern ”Spelman på taket”, också på Malmö Opera.

Kerstin har också gjort rollen som Éponine i ”Les misérables” på Wermland Opera, spelat Mimi i ”RENT” på Växjö och Ystad Teater och på Malmö Opera.

www.opera.se

Föregående artikelLivet som rånare
Nästa artikelPRIDE PÅ SPRITMUSEUM