Tomas Rimeika

Snart kommer värmländsk toner ljuda över hela landet. Solodebuterande Tomas Rimeika ser fram mot släppet av sitt kommande soloalbum “Byälvdalen”

Under våren har Tomas Rimeika haft flera spelningar inbokade. Han krönte sin vårturné med att den 15 maj öppna som förband till Mando Diao

–Det känns extra kul eftersom deras “Strövtåg i hembygden” är en hyllning till naturen och musiken, precis som “Gillberga” och hela mitt kommande debutalbum.

Sången handlar om två människor som längtar bort från grå betong till skogarna och vattnet. Det är en vårsång med både vemod och lycka i, den berör det eviga – döden och kärleken. Både cello och piano är inspelat på plats i Gillberga, hoppas det kan höras, skrattar Tomas. 

Byälven löper som en blå tråd genom Gillberga, ljudsatt av cello, piano, bas och slagverk. ”Gillberga” släpptes i mars.  Byälvdalen – release 8 september 2022.

Om Tomas Rimeika: 

Tomas Rimeikas första soloalbum “Byälvdalen” är inspirerat av Mando Diaos album “Infruset” och då speciellt singeln “Strövtåg i hembygden”.

– Det är texter om att längta bort från sitt hem, längta till storstaden, men sedan börja längta tillbaka så det river i hjärtat, säger Tomas Rimeika, låtskrivare och sångare. 

–Alla medverkande är från Värmland, men albumet berör universella teman som öppna gränser, hopp och pånyttfödelse. Mitt mål har varit att skapa tidlös musik med berättande texter. Inspirationskällorna är Thomas Stenström, Mando Diao och Laleh. .

Albumet är producerat på plats i Säffle och Gillberga. Producent och trummis är Johan Ericson, cello spelas av Ann-Helen Lindskog, piano av Emelie Hebbe och Martin Rhoden, bas av Daniel Askås och duetterna sjungs av Tomas och Jonas Rimeika, Malin Axelsson och Charlotta Sairio.

Tomas Rimeika debuterar som soloartist. Efter hundratals gig i nio olika länder med banden Scandal Beauty, Frantic Sunday och The Rhymes är det dags för sångaren att släppa sånger på svenska. Mando Diao valde honom som sitt förband i maj och singlarna från debutalbumet har roterat på Sveriges Radio senaste året.  Tomas har jämförts med både Håkan Hellström och Thomas Stenström i sin pop på värmländska. 

Sverigeturné till elva städer: 

Säffle, Silvenska Villan 2 september 

Karlstad, Wermland Pride 3 september

Uppsala, Katalin 10 september 

Stockholm, Scalateatern 14 september

Växjö, Kafé De Luxe 15 september

Malmö, Grand 16 september

Göteborg, Porter Pelle 17 september

Åmål, Blå 23 september

Arvika, Ritz 1 oktober

Sundsvall, Pipeline 14 oktober

Jönköping, Bongo Bar 28 oktober

Biljetter via: www.tomasrimeika.com