The Cure återvänder till Scandinavium

0
111
The Cure återvänder till Scandinavium

Den 13 oktober 2022 kommer det engelska bandet The Cure tillbaka till Scandinavium i Göteborg. Biljetterna släpps på torsdag 9 december klockan 10:00.

– Vi är väldigt glada över att återigen få välkomna legendariska The Cure till Scandinavium! Senast de var här var 2016 och då vi fick stämma upp i allsång till stora hits som Friday I’m in love och Boys don’t cry, vilket vi ser fram emot att få göra igen 2022, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

De har släppt tretton album, sålt över 30 miljoner skivor, vunnit flertalet priser och turnerat världen över. 2019 blev de invalda till Rock and Roll Hall of Fame och det råder inga tvivel om att The Cure är ett av de mest inflytelserika banden genom tiderna. Efter en lång väntan kan bandet äntligen meddela att de åker ut på turnén Cure Tour Euro 22 – med två stopp i Sverige! Den 10 oktober kommer de till Avicii Arena i Stockholm och den 13 oktober till Scandinavium i Göteborg!

Våren 1979 släppte The Cure sitt debutalbum Three Imaginary Boys som togs emot väldigt väl av kritiker och lyssnare. Samtidigt som bandet började att turnera släpptes låtarna Boys Don’t Cry och Jumping Someone Else’s Train. Sedan dess har låtar som Just Like Heaven, Lovesong, Close To Me och Friday I’m In Love fått deras fanskara att fortsätta växa över hela världen.

The Cure var ett av de första alternativa banden som placerades på topplistorna och som fick kommersiell framgång i en era där alternativ rock ännu inte etablerat sig. Under ledning av gitarristen och sångaren Robert Smith förblev bandet ett populärt dragplåster under hela 90-talet och de sålde miljontals med skivor.

The Cure har tilldelats ett flertal olika priser genom åren, inklusive två Brit Awards för Best British video med Lullaby 1990 och Best British Group 1991. 2019 firade bandet sitt 40-årsjubileum och släppte i samband med det 40 Live: CURÆTION-25 + Anniversary, ett live album från deras framträdanden på Meltdown och i Hyde Park 2018 i sin helhet.

Vi längtar efter att få välkomna de levande legenderna The Cure till Sverige för två fantastiska arenashower!