Sista Matchen på turné

Det repeteras just nu för fullt inför Jens Hulténs soloföreställning Sista Matchen skriven av Benny Haag och Jens Hultén i regi av Rickard Günther. Premiär blir det den 19 oktober på Intiman i Stockholm och turnén gästar totalt 8 större städer runtom i landet från Ystad i söder till Gävle i norr. Intresset är stort och redan före premiär är en extraföreställning insatt. 

Jens har genom åren medverkat i några av de största Hollywoodfilmerna ”Mission Impossible”, ”Skyfall”, ”Alpha” och i svenska succéfilmer som ”Hundraåringen” och blivit rikskänd som Seth Rydell i filmerna om ”Johan Falk”.

-Jag är så tacksam för att nu få möjligheten att berätta en historia som jag tror kommer att vara allmängiltig. Det är en ytterst personlig föreställning som tar upp frågor och funderingar kring utanförskap, föräldraskap, rädslor, tillhörighet, missbruk, tankar om livet och döden. Tunga ämnen kan tyckas men det är skrivet med humor och perspektiv. Säger Jens Hultén.

Soloföreställningen ”Sista Matchen” utspelar sig i ett omklädningsrum där en man är redo för att gå sin sista match. Är det i kampsport? Är det mot missbruket? Är det mot döden? Är det mot sina demoner? Pjäsen tar upp alla dessa frågor som går från den enskilda människans missbruk till hela mänsklighetens missbruk.

En svidande betraktelse över mänskligheten med en svart humor där vi även får en inblick i det ofta påhittade utanförskapet med offerkoftan som verktyg. Vi vill ju alla bli älskade till vilket pris som helst, eller? Turne´inleds 19 okt i Stockholm på Scalateatern. Mer information och biljettr på hemsidan.

www.sistamatchen.se

Föregående artikel
Nästa artikel