Clara Klingenström fick sitt stora genombrott under årets upplaga av Melodifestivalen med låten “Behöver inte dig idag” och nu är hon tillbaka med den personliga låten ‘Liv’ – på årsdagen av sin pappas bortgång.

’’Den här låten är till oss som förlorat någon som varit en nära. När man tvingas möta döden och hela livet stannar upp.” säger Clara.

“Den 13 augusti 2020 dog min pappa. När jag var barn var min pappa min bästa vän. Under mina tonår utvecklade pappa ett alkoholmissbruk som gjorde att jag tillslut valde att bryta kontakten med honom när jag var 14 år. Efter det försökte jag förtränga honom och oss vilket gjorde att jag mådde väldigt dåligt. När jag fick beskedet att pappa låg på intensivvårdsavdelningen på Visby lasarett valde jag att träffa honom igen. Vi grät tillsammans, försonades och fick ett otroligt fint avslut som varit livsavgörande för mig. Efter att jag hade mött pappa såg jag mig i spegeln och kunde då se både pappa och mamma i mig. Jag blev hel igen. När jag skrev låten så blundade jag och säg pappa framför mig, som om att jag pratade med honom. Låten är till pappa men också till mig och mina syskon. Vi som ska leva vidare efter att någon nära har dött.’’ berättar Clara.

”Liv” är skriven av Clara Klingenström och David Lindgren Zacharias och producerad av Johan Lindbrandt.

I höst åker Clara ut på en Sverigeturné – se datum & info HÄR

spot_img

Läs mer

Göteborgsoperan sänder Till glädjen

I väntan på att GöteborgsOperan åter kan öppna för publik ges operakonserten ”Till glädjen”. Konserten kan ses från lördagen den 29 augusti och två...

Nya tider för Konstepidemin

Galleri Konstepidemin presenterar säsongens tre första konstnärer och höstens utställningsprogram! Efter inställda utställningar och corona-anpassning av verksamheten öppnar nu Galleri Konstepidemin igen. - Det har...

Regelrätt kris inom Dalarnas besöksnäring – Stor risk för omfattande samhälleliga...

Visit Dalarna bjuder in till ett livesänt studiosamtal med fokus på hur besöksnäringen, en av Dalarnas viktiga basnäringar, drabbats av rådande pandemi. Ett flertal tongivande...

Res i egen kupé

Snälltåget introducerar möjligheten att köpa en helt egen kupé när du reser med tåg i sommar. Kupén har plats för upp till sex personer,...

Hilma af Klint på Moderna Museet i Malmö

Årets i särklass största satsning på Moderna Museet Malmö är äntligen här: ’Hilma af Klint - Konstnär, forskare, medium’. Det är en omfattande presentation...

Skogens många värden ökar med skogens ålder

Våra skogar levererar en mängd ekosystemtjänster såsom virke, bär, svamp, vilt och rekreation, men hur många tjänster och hur mycket av varje tjänst som...

Land i sikte på Vara Konserthus

Zillah & Totte och föreställningen Land i sikte under årets första Familjelördag på Vara Konserthus. En gungande färd på havet, populära Zillah & Totte och...
Magnus Holmander och Irina Serotyuk.

Kammarmusik på Musikaliska

Hösten 2020 ges en kammarkonsertserie för max 50 personer på Musikaliska, Nybrokajen 11. ”Hjärtakonserterna” är fikakonserter på fredagar med frilansartister och musiker ur Blåsarsymfonikerna...