Clara Klingenström fick sitt stora genombrott under årets upplaga av Melodifestivalen med låten “Behöver inte dig idag” och nu är hon tillbaka med den personliga låten ‘Liv’ – på årsdagen av sin pappas bortgång.

’’Den här låten är till oss som förlorat någon som varit en nära. När man tvingas möta döden och hela livet stannar upp.” säger Clara.

“Den 13 augusti 2020 dog min pappa. När jag var barn var min pappa min bästa vän. Under mina tonår utvecklade pappa ett alkoholmissbruk som gjorde att jag tillslut valde att bryta kontakten med honom när jag var 14 år. Efter det försökte jag förtränga honom och oss vilket gjorde att jag mådde väldigt dåligt. När jag fick beskedet att pappa låg på intensivvårdsavdelningen på Visby lasarett valde jag att träffa honom igen. Vi grät tillsammans, försonades och fick ett otroligt fint avslut som varit livsavgörande för mig. Efter att jag hade mött pappa såg jag mig i spegeln och kunde då se både pappa och mamma i mig. Jag blev hel igen. När jag skrev låten så blundade jag och säg pappa framför mig, som om att jag pratade med honom. Låten är till pappa men också till mig och mina syskon. Vi som ska leva vidare efter att någon nära har dött.’’ berättar Clara.

”Liv” är skriven av Clara Klingenström och David Lindgren Zacharias och producerad av Johan Lindbrandt.

I höst åker Clara ut på en Sverigeturné – se datum & info HÄR

spot_img

Läs mer

Maritiman öppnar upp med omsorg inför höstlovet

Efter en sommar där fartygen på Packhuskajen ekat tomma på besökare öppnar Maritiman nu upp för höstlovslediga barn. Fartygsmuseet, som vanligtvis är välbesökt under...

Lena Ph på turné i vår

En av Sveriges populäraste artister ger sig ut på en omfattande konserthusturné som börjar i Norrköping den 25 januari. Förra sommaren gav hon ut...

Kom i Julstämning med Nordiska museet

Nordiska museet är tillfälligt stängt men håller öppet digitalt, i museibutiken och utomhus på bakgården. Djurgårdsbesökare kan njuta av ett julbelyst museum i vinterkostym, julhandla...

Möt megastjärnan Jenny Lind

I dag, den 6 oktober, är det 200 år sedan sopranen och megastjärnan Jenny Lind föddes. GöteborgsOperan firar med en videoserie där fem framstående...

Förläng familjeäventyret i Skånes Djurpark

I Camp Oak övernattningspaket ingår två dagar i parken, middag med grillad hamburgare, frukost samt unika djurmatningar och upplevelser utanför parkens öppettider. Se en sida...

Världspremiär och favorit i repris med Gävle Symfoniorkester

Torsdag 15 oktoberGävle Konserthus 19.00 (Även livestream) När Johan Dalene spelade Bo Lindes violinkonsert med Gävle Symfoniorkester för ett par veckor sedan så gjorde han...

Försvararen av Anna Karolina

17 september släppte Bokfabriken Försvararenav Anna Karolina. Försvararen är första delen i en ny serie om polisen Ebba Tapper som headhuntas till en av...
Hör du vad jag hör

Nina Bondeson på Göteborgs Konsthall 2022

Med en omfattande soloutställning med Nina Bondeson tar Göteborgs Konsthall under 2022 sig an frågor som livet, döden och läkandet. 2022 års storsatsning på Göteborgs...