Nurejev på Dansmuseet

I höst handlar det mesta på Dansmuseet om Rudolf Nurejev, avhopparen från Sovjetunionen som fick stjärnstatus i väst. Det anordnar ett flertal spännande program kring den legendariske dansaren.

Lunchprat om Nurejev Anekdoter och skvaller om 1900-talets största manliga dansstjärna
Få personer inom dansvärlden har gjort sådana avtryck som Rudolf Nurejev. Han var superstjärnan som inte lämnade någon oberörd. De muntliga berättelserna om Nurejev är rikhaltiga, inte minst bland de svenska dansare som fick möjlighet att dansa med honom under hans besök i Sverige från 1960-talet och framåt. Ta långlunch på tisdagar och träffa dansare som har arbetat och umgåtts med Nurejev. De berättar om sina personliga minnen av den högtflygande ryssen. Tisdagar kl. 13.00 från 4 oktober till 3 januari 2023.

Lilla klubben om Rudolf Nurejev
Kom och lyssna till anekdoter och spännande berättelser! Lilla klubben är en samtalsserie där vi fördjupar oss i Dansmuseets utställningar och samlingar, i höst med fokus på Rudolf Nurejev. Längd 40 minuter med efterföljande samtal. Bistro Rolf de Maré är öppen och det går bra att ta med dryck in till samtalet.

Avhoppare, 27 oktober kl. 18.00
Erik Näslund, författare och tidigare chef för Dansmuseet, fyller kvällen med sina reflektioner kring dansande avhoppare allt från avhoppet av Nurejev i juni 1961 och framåt i tiden.

Scensprång – så minns jag Rudolf Nurejev, 24 november kl. 18.00
En monolog med Ann-Cathrine Byström som med humor och självdistans berättar anekdoter från sitt dansarliv.

www.dansmuseet.seFöregående artikelBLKDOG
Nästa artikelSolitaire gästspelar på Östgötateatern