Kärlekskabaré på turné

Det australiensiska kompaniet Briefs Factory har uppträtt världen över och i höst åker de ut på Riksteaterturné med föreställningen Brats Carnival. Det blir en timmes gränslös kärlekskabaré med more is more. Attityd som varvar rosa glittriga monster och hopprep med rubikskub och akrobatik.

–Det är första gången vi turnerar i Sverige tillsammans med Riksteatern. Vi är så exalterade! Det känns fantastiskt att få introducera Briefs Factory för en svensk publik och att få uppleva hela Sverige, säger Fez Faanana, grundare av kompaniet Briefs Factory och skapare av föreställningen Brats Carnival.

Det blir en könsrollsöverskridande resa som lockar fram din inre diva likväl som en hyllning till konsten att våga vara sig själv. Brats Carnival är den föreställning artisterna bakom Briefs Factory önskar att de själva fått uppleva som barn.

Med på Sverigeturnén är också den svenske skådespelaren och dragartisten Robert Fux med sin föreställning ”Dragshow – en nära-döden-upplevelse”och som till våren är aktuell som programledare för ”Drag Race Sverige”.
–Vi ser fram emot att samarbeta med Robert Fux och det kommer att bli härligt och roligt. Showen kommer gå i ett rasande tempo och vår längtan är att få publiken att känna att de är på en trygg plats, att allt är möjligt och att du kan vara precis den du vill vara, säger Fez Faanana.

Föreställningen är en samproduktion mellan Briefs Factory, Cluster Arts och svenska Follow the Rabbit. De åker på turné med Riksteatern och besöker 30 orter i hela landet.

www.riksteatern.se

Föregående artikelFredrik Steen
Nästa artikelJazz möter klassiskt