Kära återseenden i sommarens feelgood

God läsning är förvisso inte årstidsbunden, men finns det något bättre än att sjunka ner i hängmattan med en riktigt bra feelgood en ljummen sommareftermiddag? Eller för den delen, lysa upp en regnig semesterdag. Här tipsar vi om sommarens feelgoodböcker.

Serien Villa Vildros av Mia Söderberg

Med hela tre böcker som släpps samtidigt startar författaren Mia Söderberg sin nya feelgoodserie om veterinären Parisa. I juli släpps böckerna Ett nytt kapitelDen stora överraskningen och Alla dessa hemligheter. Mia har tidigare skrivit feelgoodromaner om designern Maja, barnböcker och även hundratals noveller för tidningar och magasin.

Sommaren på Oaktree Manor av Katrine Wessel

Sommaren på Oaktree Manor är den sjätte delen i den storslagna serien om Familjen Winther, skriven av norska författaren Katrin Wessel. Om en varm och intensiv sommar på Oaktree Manor, där det stundar bröllop.

Katrin Wessel gästar Feelgoodfestivalen i Mariefred den 27 augusti. Se program här.

Den spanska körsbärsträdgården av Jo Thomas

Efter tre brutna förlovningar är Beti i stort behov av en nystart i livet. Vad kan passa bättre än att bege sig till södra Spanien och börja en ny tillvaro i solen? Den spanska körsbärsträdgården är en bok fylld av sol, kärlek och familjehemligheter. Författaren Jo Thomas har arbetat som reporter och producent för BBC radio. Hon skriver underhållande böcker om mat, familj, vänskap och kärlek och tror på lyckliga slut.

En drömresa för fyra av Milly Johnson

En drömresa för fyra möter vi vännerna Roz, Olive, Ven och Frankie. De träffades i skolan och fann omedelbart varandra. Tillsammans dagdrömde de om en högtflygande framtid, full av fantastiska framgångar och rosaskimrande romantik. Tjugofem år senare är verkligheten en annan, men nu ska gänget återförenas på den lyxiga medelhavskryssningen som de alltid drömt om. Författaren Milly Johnson är även talare och talskrivare. 

Den sista hemligheten av Santa Montefiore

Den sista hemligheten är den tredje delen i Santa Montefiores serie om den irländska familjen Deverill. Året är 1939 och fredstiden efter första världskriget går obönhörligen mot sitt slut. Hos familjen Deverill blåser förändringens vindar än en gång och en ny generation står redo att ta över. Santa Montefiore har skrivit över tjugo böcker som översatts till tjugosex språk och sålts i över sex miljoner exemplar. Hon bor i London med sin make författaren Simon Sebag Montefiore och deras två barn.

Hemligheternas ö samt En augustinatt av Victoria Hislop

Hemligheternas ö är Victoria Hislops bästsäljande debut som har översatts till över tjugo språk – och den svenska publiken behöver inte längta efter uppföljaren,En augustinatt, då de båda delarna släpps samtidigt, passande nog i just augusti. I böckerna möter vi Alexis Fielding som reser till Grekland för att söka sanningen om sin mors historia, en sanning som alltid hållits dold för henne.

Föregående artikelLive at Heart
Nästa artikelDansvandring