Jazz möter klassiskt

Pianisterna Carl Bagge och David Huang slår sig ner vid varsin flygel och framför en fyrhänt improviserad konsert i Sparbanken Blackbox 5 oktober.

En intim och levande konsert där avstånd mellan solister och publik krymper i takt med att musiken skapas.

– Det ska bli väldigt spännande att möta publiken i ett samarbete som varken jag eller Carl vet hur det ska bli. Jag kommer från en ganska strikt klassisk pianoskolning och Carl är i själen en improvisationsmusiker av rang. I det musikaliska mötet skapas en spännande kittel av klanger och uttryck som vi inte upplevt. Det är fascinerande hur olika musikaliska språk man kan tala trots att man spelar ett och samma instrument, säger David Huang.

Pianisten, kompositören och arrangören Carl Bagge har en gedigen och lång karriär. Han har turnerat både i Sydamerika och Asien, varit musikaliskt ansvarig för stora teaterproduktioner och spelat med bland andra Georg Riedel och Robyn. 2022 släppte han sin första skiva i eget namn.

David Huang vann Sveriges största tävling för klassiska musiker, Solistpriset, 2014. Sedan dess är han en av landets mest efterfrågade solister och har spelat med Göteborgs Symfonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungl. Filharmonikerna för att nämna några. David vurmar för att sprida den klassiska musiken till en ny och ung publik och är sedan 2020 Artist in Residence på Vara Konserthus där han har i uppdrag att utveckla kammarmusiken.

www.varakonserthus.se

Föregående artikel
Nästa artikel