Hyllad barockopera

Nu når Drottningholms Slottsteater ut till en större publik. Förra årets hyllade föreställning Agrippina filmades och kommer att visas med fri entré i Drottningholms slottspark den 14- 16 juli. Från sensommaren kommer operaälskare i hela landet kunna se Agrippina på Folkets Hus och Parkers biografer.

– Filmen låter oss komma riktigt nära verket. Vi får njuta av orkestern som spelar under ledning av Francesco Corti och en internationell cast av yttersta världsklass, säger Anna Karinsdotter, teaterchef.

Barockoperan Agrippina av Händel spelades på Drottningholms Slottsteater förra sommaren och hyllades av kritiker och publik. På grund av pandemin var publiken begränsad, men det kompenseras nu med en filmvisning i slottsparken och biovisningar i hela landet.

– Det är underbart att Drottningholms Slottsteater nu kan möta en större publik. Under tre sommarkvällar går det att uppleva en fantastisk barockopera från en picknickfilt i gräset och i höst går det att sjunka ner i en biofåtölj och förflyttas till Drottningholms Slottsteaters unika 1700-talsmiljö, säger Anna Karinsdotter, teaterchef.
För regi, scenografi och kostym står konstnärsduon Staffan Valdemar Holm och Bente Lykke Møller och i titelrollen hörs den internationella stjärnan och hovsångerskan Ann Hallenberg.

Agrippina i parken har fri entré och visas på Kinaängarna nedanför Kina slott. Publiken tar med en egen picknickfilt eller campingstol. Det finns inga fasta sittplatser.
För att se Agrippina på Folkets Hus och Parkers biografer köper man biljett. Lista över biografer som visar Agrippina finns på: www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik-opera/agrippina

Projektet har blivit verklighet tack vare privata donatorer och Drottningholmsteaterns Vänner samt extra anslag från Kulturdepartementet.

Agrippina i parken

Drottningholms slottpark, Kinaängarna
14-16 juli klockan 19.00. Fri entré!

Agrippina på bio

Folkets Hus och Parkers biografer
Premiär den 26 augusti

Agrippina från Drottningholms Slottsteater

Musik: Georg Friedrich Händel
Libretto: Vincenzo Grimani
Dirigent: Francesco Corti
Regi: Staffan Valdemar Holm
Scenografi och kostym: Bente Lykke Møller
Ljus: Torben Lendorph
Mask och peruk: Sofia Ranow

Medverkande: Nahuel Di Pierro, Ann Hallenberg, Bruno de Sá, Kristina Hammarström, Roberta Mameli, Giacomo Nanni, Kacper Szelążek, Mikael Horned, Drottningholmsteaterns orkester.

Föregående artikel
Nästa artikel