Grandi voci tre stjärnor tre tillfällen

Till Göteborgsoperans stora scen välkomnas de allra främsta sångarna i en serie kallad Grandi voci. Med sångare och pianist framför scenens järnridå, som reflekterar ljudet perfekt, blir akustiken både fullödig och intim.

Aldrig får vi möta en sångare så i helfigur som under en romanskonsert. Aldrig får vi dem så i närbild heller. I varje sång ska en hel värld fångas eller ett livsöde skildras. Spännvidden i stämningslägen med sånger från olika epoker, stilar och länder är oändlig. Då sångaren själv väljer sin repertoar tillsammans med sin pianist, blir porträtten och det som förmedlas till publiken till något högst personligt. Bara att uppleva samspelet mellan en sångare och en skicklig pianist brukar vara värt hela konserten.

Camilla Tilling 16 oktober

En hyllning till Jenny Lind, med pianist Paul Rivinius. Med sin “förföriska ton och osvikliga musikalitet” (Gramophone, 2020) har den svenska sopranen Camilla Tilling varit en lysande stjärna på världens ledande opera- och konsertscener i 25 år.

Här får vi höra henne med pianisten Paul Rivinius i en hyllning till Jenny Lind, Sveriges kanske största stjärna någonsin.

Lawrence Brownlee 11 februari 2023

Detta är en hyllning till Pavarotti, med pianist Henning Ruhe. Den amerikanske tenoren Lawrence Brownlee trollbinder publik och kritiker världen över. Han är “en av världens främsta bel canto-stjärnor” (The Guardian) och “en de mest efterfrågade operasångarna i världen” (NPR). Nu kommer han till Göteborg för en konsert där han hyllar Luciano Pavarotti.

Maria Bengtsson 14 maj 2023

Glädje, sorg och passion, med pianist Sarah Tysman. Den svenska sopranen Maria Bengtsson är en världsstjärna – utanför Sverige. Nu framträder hon för första gången i Göteborg, i en romanskonsert tillsammans med pianisten Sarah Tysman. Efter att tidigt ha inlett sin karriär på bland annat Komische Oper i Berlin har Maria Bengtsson framträtt i ledande roller på de främsta operahusen och med uppskattade romansframträdanden.

Föregående artikelLivet som rånare
Nästa artikelGinfrossa på Spritmuseum