Frankrike möter Sverige i Cadierbaren på Grand

Grand Hôtel Stockholm har lanserat ett nytt cocktailkoncept där Frankrike möter Sverige i en ny och välkomponerad cocktailmeny, States of the art. Den nya cocktailmenyn serveras i Cadierbaren som tar ansats i den tidsepok då Grand Hôtel slog upp portarna. 

Den nya menyn erbjuder 19 välsmakande cocktails där några är alkoholfria och ett par klassiker stannar kvar. Grand Hôtel Stockholm öppnande redan år 1874. Det var fransmannen Régis Cadier som grundade hotellet och tog då med sig tydliga influenser ifrån Frankrike. Det är efter Régis Cadier cocktailbaren är uppkallad. Den nya cocktailmenyn tar avstamp i den svenska och franska kulturen tillsammans med slutet av 1800-talets matkultur, dryck, konst, de extravaganta festtillställningarna och modet. Tillsammans skapar det den perfekta mixen av Sverige och Frankrike, precis samma känsla som omsluter hela Grand Hôtel.

Den nya cocktailmenyn är döpt till ”States of the art” har skapats som en hyllning till Grand Hôtels franska ursprung i kombination med deras svenska traditioner och råvaror.

–Vi har arbetat kring smak, presentation och upplevelse länge. Jag är så stolt över att nu få skapa ny smakhistoria tillsammans med mitt team i Cadierbaren, säger barchef Anton Windmar.

–Vår grundare Régis Cadier var en sann innovatör och innovation i kombination med vårt hantverk ligger till grund för allt vi gör på hotellet, vilket även återspeglas i vår nya cocktailmeny. Anton med team har verkligen skapat en cocktailmeny värdig sin plats i vår internationella och femstjärniga miljö, säger Food & Beverage Manager Karl Persson.

Från den nya menyn kan till exempel en ”Whiplash” beställas, vars namn beskriver de tidstypiska dynamiska oregelbundna kurvorna inom Art Nouveau. Dessa går att finna överallt på Grand Hôtel, framför allt i Cadierbaren. ”Whiplash” är en fräsch cocktail som innehåller Eminente rom, Grand aquavit, lime cordial, clementin och champagne.

Cocktaillistan innehåller även ”Starry night” som är inspirerad av Vincent van Goghs tavla från 1889 med samma namn. Cocktailen tar inspiration i både smak och färg från tavlan och om man för blicken mot isbiten så ser man stjärnhimlen uppenbara sig i guld.

Två av de alkoholfria alternativen är inspirerade av den franska can-can dansaren Jane Avril och den irländska sångerskan, komikern och skådespelerskan May Belfort. De blev båda berömda genom målaren Henri de Toulouse-Lautrecs verk. De två drinkarna står i kontrast mot varandra i både smak, stil och färg, precis som de två olika målningarna gör. ”May Belfort” har sötma och syra i fin balans från hallon och ”Jane Avril” har mer beska från grapefrukt.

www.grandhotel.se