Designhösten i Paris

Den internationella designhösten inleds som vanligt med designvecka i Paris. Som tidigare år finns Nola på Svenska Institutet där en väl utvald samling av nya och länge älskade produkter visas i utställningen Swedish Secrets.

Som en del av Paris Design Week medverkar Nola i Swedish Secrets på Centre Culturel Suédois mitt i de centrala Maraiskvarteren där ledande aktörer som driver en hållbar utveckling inom svensk design, mode och arkitektur samlas. Utställningen uppmärksammar samtida svensk design genom att lyfta ett 40-tal aktuella designers, arkitekter och modedesigners.

Från den 2 september till 4 oktober är schemat fullspäckat med spännande samtal, guidade visningar och möten med branschen.

Nolas möbler finns att uppleva i Svenska Institutets kafé där möbelserien Wimbledon av Broberg & Ridderstråle är en del av inredningen. Här står även utvalda delar av möbelserien Alnön av Thomas Eriksson och vackra gröna växtgrupper i planteringskärlen Gro av Mia Cullin.

Sedan tidigare finns också de generösa och inbjudande fåtöljerna Big & Small Basket av Ola Gillgren i trädgården, såväl som trådstolarna Kaskad av Björn Dahlström som gavs som gåva till Svenska Institutet i samband med dess 10-årsjubileum 2021.

www.formdesigncenter.com

Föregående artikelMysrys på Furuvik
Nästa artikelGubbvarning 2.0