Dansvandring

I industrihistorisk gruvmiljö

Under sommaren  genomförs ett dansresidens med jazzdanskollektivet M Art Lab i Långban gruv- och kulturby arrangerat av Värmlands Museum. Med stöd från Filipstads kommun, Kulturrådet och Region Värmland.

M Art Lab är ett jazzdanskollektiv med fyra dansare/koreografer som har sin bas i den komplexa, exakta, poetiska och intrikata Mattoxtekniken. Sedan 2019 har de framför allt arbetat med projektet VERK, en föreställning som byggs på och förändras i samspel med platser och möten, historia och nutid. Jazzdanskollektivet arbetar platsspecifikt, forskande och laborerande på platser med anknytning till olika delar av Sveriges industrihistoria, exempelvis gamla industriminnen, verkstadsområden, arbetslivsmuséer, bruksområden och liknande. M Art Lab gör både sceniska och platsspecifika föreställningar och visningar samt specialutformade guidade vandringar på olika platser i Sverige.

Residenset i Långban avslutas med fyra föreställningar/industrihistoriska dansvandringar i gruvbyn. Tillsammans med en guide från Värmlands Museum ska M Art Lab synliggöra Långban och det arbete som utförts här, material, mekanik och människa. Du som publik går en guidad tur som innehåller berättelser i både talad och dansad form. 

Dansvandringarna pågår ca 60 minuter och avslutas med ett samtal där publiken har möjlighet att ställa frågor till de medverkande.

Lördag 2 juli kl 16 & 19
Söndag 3 juli kl 16 & 19

Biljetter bokas via tickster.com