Circus I Love You

Den 11 och 12 juni gästar ”Circus I Love You”Göteborgs dans- och teaterfestival. I ett rött tält vid Röda Sten bjuds publiken in till en varm flödande varieté med rullskridskor, lindans och hisnande balansakter. Allt ackompanjerat av levande musik.

Utifrån en gemensam vision skapade Sade Kamppila och Julien Auger ”I Love You” våren 2016. De köpte ett cirkustält, samlade ett team av cirkusartister från fem olika länder och en föreställning började ta form. Resultatet blev en poetisk kärleksförklaring till cirkuskonsten och till livet. Sedan första turnén 2018 har föreställningen spelats 116 gånger i 23 olika städer och setts av närmare 40 000 personer. Nu kommer kompaniet till Göteborg.

Artisterna gör allt som cirkusartister brukar göra, och lite till. De går på lina, gör halsbrytande akrobatik och spelar mängder av olika instrument där allt från rock, jazz och klezmer blandas. Föreställningen är smittande, enkel, glad och förespråkar fred och kärlek. Det är vackert, överraskande och magiskt. –Tältcirkusar blir mindre och mindre vanliga men det här kompaniet lever ut drömmen om ett cirkusliv och turnerar flitigt i hela Europa med sin föreställning. Detta är en föreställning du inte sett tidigare och som du kommer ångra om du inte ser. Ren glädje, avancerad akrobatik, varm musik och skickliga, välkomnade artister. Älskade du inte cirkus förut så kommer du garanterat att göra det nu, säger Pernilla Appelquist, projektledare för Göteborgs dans- och teaterfestival.

www.circusiloveyou.com