Catch You Later

I Catch You Laterfår vi uppleva den glittrande vänskapen mellan Mary och Anne som tillsammans skapar rockringsmagi på scen. Familjeföreställningen turnerar runt om i regionen i höst med Cirkus i Väst och spelar på Stora Teatern den 3 november.

”Hopscotch” är en amerikansk/tysk cirkusduo bestående av Anne Neumann och Mary Schroeder som båda tog examen vid Esac (Éscole Supérieure des Arts du Cirque) 2018. Under sitt andra studieår parades de slumpmässigt ihop för ett gemensamt projekt och de upptäckte då möjligheterna i att kombinera deras specialiteter – rockring och handstående. ”Catch You Later” är deras första egenskapade produktion. Föreställningen hade premiär i juni 2021 och var initialt en gatushow. I oktober och november spelas den på både scener och skolor runt om i regionen.

–Catch You Later is a dynamic, colorful, hula hoop party. Our objective is to snap people out of their heads and into a wildly creative circus experience. We juggle hula hoops upside down while singing original rap songs. It’s an invitation to celebrate life, stop overthinking, and enjoy the magic of the present moment, berättar artisterna Mary och Anne.

I föreställningen visar de två vännerna prov på imponerande teknik. De kastar och fångar handståendes och rockar med sina hårknutar samtidigt som de dansar och sjunger. Med färgstark fantasi och dynamisk energi bjuder Hopscotch in till en interaktiv cirkusupplevelse för hela familjen.

–Catch You Later håller en hög teknisk nivå samtidigt som den med sitt glada, positiva tilltal är lätt att ta till sig. Föreställningen bjuder verkligen in till en riktig rockringsfest med mycket styrka och fullt ös. Den är dessutom ordlös vilket gör att den passar alla,säger Sara Ellström, projektledare för Cirkus i Väst.

www.storateatern.se