Stöten är årets skidanläggning!

Nomineringen lyder: ”Som den nordligaste anläggningen i Sälenfjällen utvecklas Stöten lite i skuggan av de andra anläggningarna i området. Här drivs ett ambitiöst förbättringsarbete, förra årets stora liftsatsning har i år följts upp med nya fina nedfarter, bättre snöupplevelser och en imponerande skilodge. Utan att förlora sin själ fortsätter Stöten en spännande bana, till stor del tack vare engagerade medarbetare och hög servicekänsla. Stöten är en frisk uppstickare som gör skidåkningen i Sälenfjällen ännu mer attraktiv”.

– Vi är stolta, hedrade och obeskrivligt glada över att vara årets skidanläggning! Inte minst har vi våra fantastiska medarbetare att tacka! Vi har många som återkommer år efter år vilket gett en genuin kännedom och kunskap om Stöten, vilket märks väl i servicen till gästerna. Att vi nu dessutom officiellt blir utsedda och prisade som årets skidanläggning är ytterligare ett kvitto på att det! Johan Thorn vd, Stöten i Sälen AB.
Sverigemagasinet haffade Magnus Dovallius, marknadschef, mellan åken:

Vad är ni extra stolta över inför den här säsongen?
– Vår personal! Alla som väljer att säsonga hos oss, kommer ifrån hela landet och gör sitt yttersta för att leverera en bra upplevelse för våra gäster. Vi fick nyligen utmärkelsen Årets Skidanläggning och där har vi verkligen alla medarbetare att tacka!

Vilken typ att skidåkning väntar en besökare i Stöten?
– Vi brukar säga att det är just bredden som är vår styrka. Vi har satsat på att bygga upp en komplett skidområde med nedfarter för alltifrån nybörjare till proffs! Här finns alltifrån svarta pister med Sälenfjällens högsta fallhöjd i en av Sveriges bästa pister, till flera kilometer långa blå och gröna nedfarter för dem som vill cruisa ner i lugnare tempo med den svenska och norska fjällvärlden som fond.

Har ni något kul för barnen?
– Massor! Utöver all barnanpassat skidåkning har vi Vargklubben och vår maskot Vargy. Klubben ordnar aktiviteter så gott som dagligen där inte föräldrarna får vara med. Man kan även lämna barnen på mys i Varglyan alla dagar. Där får man busa, pyssla spela spel och natt skoj. I Stöten finns även ett trevligt äventyrsbad och ett stort aktivitetscenter, Game Zone, med pingis, innebandy, spel och en masa annat.

Vad ser du själv mest fram emot?
– Oj! Det är svårt att välja. Självklart är jag laddad att få se skidglädjen hos alla våra gäster och inför gemenskapen med alla nya och gamla säsongare. På det personliga planet längtar jag efter att få ta de där härliga allra första svängarna på morgonskidåkningens manchester och att få åka skidor och äta våfflor ikapp med familjen, avslutar Magnus Dovallius.

Text: Redaktionen
Foto: Magnus Dovallius

Om annonser