Kliv in i musikens, dansens och teaterns magiska värld!

Scenkonstmuseet riktar sig till alla som är intresserade av musik, dans och teater. Med en spännande mix av föremål och stationer och där besökaren får vara med och skapa är det ett roligt besöksmål för alla åldrar.

HISTORIA, NOSTALGI OCH POPULÄRKULTUR
På museet hittar du bland annat instrument, scenografimodeller, kostymer och marionetter. En dräkt från Ludvig XIV:s hovbalett har en lika självklar plats som Ola Salos jacka från Melodifestivalen eller barnens favoritbabblare Bobbo.
– Museet öppnade 2017 och vi har kunnat använda ett modernt berättande i utställningen. Just den här mixen av både historia och nutida populärkultur gör museet spännande och lättillgängligt för alla åldrar, berättar museichefen Christina Kåremo Sköldkvist.

KUL FÖR HELA FAMLIJEN
- PÅ RIKTIGT

Här får du dessutom både se och röra. Du kan både prova på att mixa din egen låt av ljudklipp som spelats in från museets instrument eller att skapa musik bara genom att röra på kroppen. Att stationerna väcker leklust hos alla åldrar har man redan fått höra:
– I utklädningshörnan kan man prova kopior av olika scenkostymer. Den var från början avsedd för barn, men vi märkte snabbt att även vuxna ville vara med. Nu har vi utökat med större storlekar vilket har varit ett oerhört uppskattat inslag, fortsätter Christina.
Ta med mor- eller farföräldrarna och skippa leklandet en helg. Här kan flera generationer hitta något intressant och uppleva något tillsammans.
– Eller som pappan i ett sällskap utbrast på väg ut från museet: ”Det här var ju kul! På riktigt!” avslutar Christina.

Text: Redaktionen
Foto: Jonas André

Om annonser