Kliv in i musikens, dansens och teaterns magiska värld!

Området runt sjön Halen är ett viktigt nav för besökarna. Här kan du leva Robinson-liv i vindskydd eller checka in på SPA mellan lagom äventyrliga utflykter. Halenområdet ger båda möjligheterna – och allt däremellan. Du besöker Sveriges Sydligaste Vildmark för att utmana dig själv och bli ett med naturen. Eller för att bara slappna av i en idyllisk miljö och skämma bort dig själv en stund.

Här hyr du kanot för att ge dig ut längs Halens leder för att hitta dina egna smultronställen. Vill du ta dig genom hela sjösystemet med Raslången och Immeln (ända bort till Skåne) får du räkna med flera dagar. Då finns centraler längs vägen där du kan hämta och lämna kanoten.
I och kring Halen erbjuds förutom kanotuthyrning bland annat camping, bad, hotell, restauranger, padel, bastubad och fiske.

Fiske i Världsklass!
Med drygt 200 sjöar och Mörrumsån i kommunen, så är vi Sveriges svar på Storbritanniens ”Lake District”. Planerar du en fiskesemester så erbjuds du bland annat regnbåge på Harasjömåla Fiskecamp, gädda i sjön Halen och lax i Mörrumsåns lugnt rinnande vatten intill Ebbamåla Bruk. Du kanske vill ha en sjö alldeles för dig själv? På Brokamåla Gård finns möjlighet att abonnera en egen sjö, samt njuta av bastubad och god mat.

Rida, vandra, cykla!
I Sveriges Sydligaste Vildmark hittar du också långa och omväxlande leder för vandring, cykel och ridning. Ta dig på cykel från Växjö till Simrishamn på Sydostleden som går genom Olofströms norra delar. Stanna på Ebbamåla Bruk och upplev industrins historia på ett unikt sätt. Varför inte stanna för natten och testa fisket i Mörrumsån?

Det är inte för intet som Olofström blev utnämnd till Årets friluftskommun 2019.
I närområdet hittar du pärlor som: Marinmuséet i Karlskrona, IKEA-muséet i Älmhult, KREATIVUM i Karlshamn, Sölvesborgsbron & Hanö i Sölvesborg samt en mängd olika gårdsbutiker och golfbanor.

Välkommen till vildmarken!

Text: Redaktionen

Om annonser